Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

Başkanlık sistemi nasıl olacak? İşte madde madde tüm merak edilenler…

network tasarim reklam

Türkiye 15 Temmuz sonrası kaçınılmaz bir gereklilik haline gelen sistem değişikliği için AK Parti ve MHP'nin halka gitme uzlaşısı ile tarihi bir sürece girdi. AK Parti'nin başkanlık sistemini de içeren Yeni Anayasa teklifini görmek isteyen ve 'Millete gitmekten kimse korkmasın. Teklif gelsin, millet ne derse onu yapalım' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu çağrısına Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım 'Taslağımızı hazırladık. En hızlı biçimde Meclis'e getireceğiz' karşılığını verdi. Şimdi gözler Meclis'e gelecek Yeni Anayasa önerisi ve onun içeriğinde…

Peki CHP ve HDP'nin tartışmaktan dahi geri durduğu Yeni Türkiye'nin Başkanlık Sistemini içeren pakette neler olacak? Sistem neleri getirecek? Neleri değiştirecek? Neleri ortadan kaldıracak? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tartışmaktan, oylamaktan ve millete gitmektense "diktatörlük gelecek" iddiasıyla "Kan dökmeyi" tercih ettiği sistem söz konusu iddiada olduğu gibi diktatörlük mü getiriyor?

BUGÜNE KADAR HAZIRLANMIŞ TEK TASLAK
Daha önce de önerilmiş olmasına karşın Türk siyaset tarihinde "Başkanlık nedir?" sorusuna net yanıtlar veren tek taslak 2013 yılında Ak Parti'den geldi. İşte yeni anayasa teklifinin son hali Meclis'e gelmeden önce merak edenler için AK Parti'nin hazırladığı başkanlık taslağının öne çıkan maddeleri:

28 Ekim 2016 - 12:44 'de eklendi ve 4859 kez görüntülendi.
Reklam
Eğitim Bir-Sen’den Darülaceze Ziyareti Eğitim Bir-Sen’den Darülaceze Ziyareti
Özel Harekatçılar’dan Show Tv önünde protesto Özel Harekatçılar’dan Show Tv önünde protesto
BBP’yi Yasa Boğan Vefat Haberi BBP’yi Yasa Boğan Vefat Haberi
Aşkın ve cihadın ülkesi:  Doğu Türkistan Aşkın ve cihadın ülkesi: Doğu Türkistan
Üsküdar-Ümraniye metro istasyonunda sona doğru Üsküdar-Ümraniye metro istasyonunda sona doğru
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ