Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

Bayırbucak Türkmen’i Maher’in inanılmaz hikayesi

Suriye’de rejim güçlerinin saldırıları karşısında günlerdir direnen Suriyeli Türkmenler’e Türkiye her anlamda yardım ediyor.

Bayırbucak Türkmen’i Maher’in inanılmaz hikayesi
24 Kasım 2015 - 15:06 'de eklendi ve 370 kez görüntülendi.
Reklam

Türkiye diğer kurumlarıyla olduğu kadar, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) kanalıyla yaptığı yardımlarla da Suriyeli Türkmenlerin yanında olmaya devam ediyor. Çok sayıda Türkmen öğrenciye yükseköğrenim bursu veren YTB, geçtiğimiz aylarda görme engelli olan ve Türkiye Bursları ile Türkiye’de eğitim gören Bayırbucak Türkmeni Maher’in hikayesini de kısa bir filmle anlattı.   

İç savaşın başladığı günden beri Suriye halkının yanında olmaya devam eden Türkiye, yürüttüğü pek çok faaliyetle Suriye halkının yaralarını sarıyor. Türkiye pek çok kurumuyla olduğu gibi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) kanalıyla da Suriye’deki Türkmenlere yönelik pek çok faaliyeti sürdürüyor. YTB Türkiye Bursları ile içerisinde Suriyeli Türkmenlerin de bulunduğu çok sayıda Suriyeli öğrenciye eğitim desteği sağlanıyor.

Maher’in hikayesi kısa film oldu

Son günlerde rejim güçlerine karşı direnen Bayırbucak Türkmenlerinden Suriyeli Maher, Türkiye Bursları ile Gazi Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu görme yetisini kaybeden Maher, 2012 yılında Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. Başına gelen onca talihsizliklere rağmen azmini ve umudunu yitirmeyerek, büyük bir başarıya imza attı. Maher, Türkiye’de bulunduğu kamplarda önce Türkçe eğitimi almaya başladı. Daha sonra üniversite eğitimi almanın yollarını aradı. Maher, çalışkanlığı ve azmi sayesinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Görme Engelliler Bölümünde okumaya başladı. Suriyeli Maher’in Türkiye Bursları’yla karşılaşması ve sonrasında yaşadıkları kısa filmde anlatıldı.

YTB’den Türkmenlere büyük destek

Öte yandan Türkiye, Bayırbucak Türkmeni Maher’in hikâyesinde olduğu gibi Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’daki Türkmenlere pek çok alanda yardım elini uzattı. YTB Türkmenlere eğitim, barınma gibi desteklerin yanı sıra saha çalışmalarıyla da destek oldu. Türkiye Bursları ile Akademik Eğitim Yardımı, İleri Düzey Türkçe Eğitimleri, Türkmen Varlığının Tespiti ve Analizi Araştırmaları, Medya Destekleri, Eğitim Kurumlarının İnsan Kapasitesinin Geliştirilmesi, STK Kapasite Geliştirme Projeleri ile Türkmenler Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissetti.

 

Reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Şu Anda Radyo Fsm'yi Dinliyorsunuz FSM HABER CANLİ network tasarim reklam
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER