Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

Bunu da yaptı: Anlaşma İptal!

Rusya Ulusal Araştırma Nükleer Araştırma Üniversitesi Türkiye’deki üç üniversiteyle anlaşmasını iptal etti.

Bunu da yaptı: Anlaşma İptal!
07 Ocak 2016 - 14:39 'de eklendi ve 519 kez görüntülendi.
Reklam

Rusya Ulusal Araştırma Nükleer Araştırma Üniversitesinin (MEPhI), Hacettepe, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ankara Üniversitesi ile yürüttüğü eğitimde iş birliği anlaşmalarını iptal ettiği bildirildi

Hacettepe ve İTÜ’nün anlaşmaları bilim eğitim ve sosyal alanlardaki iş birliğini kapsarken, Ankara Üniversitesiyle yapılan anlaşma ise eğitim ve Mersin Akkuyu’da kurulacak nükleer santrallere yetişmiş insan gücü sağlamayı amaçlıyordu

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Niyazi Meriç:

“Rus üniversitesinin iptal kararının ardından diğer ülkelerden gelen teklifleri değerlendireceğiz. Örneğin Sinop Nükleer Santrali de Japonya-Fransa ortaklığında yürütülecek. Tüm bu ihtimaller de masamızda duruyor”

Rusya Ulusal Araştırma Nükleer Üniversitesi’nin (MEPhI), Hacettepe, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ankara Üniversitesi ile yürüttüğü eğitimde işbirliği anlaşmalarını iptal ettiği bildirildi.

Hacettepe ve İTÜ’nün anlaşmaları, iki üniversite arasında bilim, eğitim ve sosyal alanlardaki işbirliğini kapsarken, Ankara Üniversitesi ile yapılan anlaşma, Mersin Akkuyu’da kurulacak olan nükleer santrale yetişmiş insan gücü sağlamayı amaçlıyordu.

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Niyazi Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi ile Rusya’dan MEPhI arasında 13 Nisan 2015 tarihinde iki anlaşmanın imzalandığını bildirdi.

 

NÜKLEER ENERJİDE BAŞKA ÜLKELER DE VAR

Rus tarafının anlaşmayı iptal ettiğini duyurmasıyla Ankara Üniversitesi olarak nükleer enerji konusunda ihtiyaç duyulan yüksek lisans programlarını kendilerinin açacağını vurgulayan Meriç, “Nükleer enerji konusunda deneyim kazanılabilecek Almanya, Japonya, Çin, İngiltere, Hindistan, İspanya gibi başka ülkeler de var. Bu ülkelerden bazıları, üniversitemize nükleer enerji konusunda bazı tekliflerde bulundu. Rus üniversitesinin bu iptal kararının ardından bu ülkelerden gelen diğer teklifleri değerlendireceğiz. Örneğin Sinop Nükleer Santrali de Japonya-Fransa ortaklığında yürütülecek. Tüm bu ihtimaller de masamızda duruyor” ifadesini kullandı.

Reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Şu Anda Radyo Fsm'yi Dinliyorsunuz FSM HABER CANLİ network tasarim reklam
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER