Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

iPhone 7 Plus hakkında her şey

network tasarim reklam

iPhone 7 ve 7 Plus üzerinde artık 3.5mm Jack girişi yok. Apple'dan önce, Motorola'nın 5.19mm inceliğindeki Moto Z ve LeEco'nun Le 2 ve Le Max 2 telefonlarında da 3.5mm Jack girişi kaldırılmıştı. Apple bu teknolojiyi eski olarak nitelendirip kablosuz kulaklık kullanımına geçiş yapmak istiyor. Eski kulaklıklarımız için kutu beraberinde bir adaptör geliyor. Ancak bu adaptörün şarj sırasında kullanılması da lightning portunu kullandığı için mümkün olmayacak.
Audiophille yani seste mükemmelliğin peşinde koşan ve kablosuz çözümlerden yana olanlar içinde maalesef kötü bir haberimiz var. Bluetooth olarak iPhone'larda müzik çıkışı 256Kbps VBR AAC formatı ile sınırlandırmış. Bu iTunes üzerinden satın alınan müziklerle aynı kalite demek. Ancak daha yüksek kalitede ki kayıpsız sesler için yeterli değil. Audiophille'ler açısından şu an en iyi seçenek ise Lightning üzerinden çıkış almaları. iPhone ile beraber gelen Earpods kulaklıkta lightning ucuna sahip ve geçen seneki kabloya göre 8cm daha uzun. Yeni kulaklıklarda ayrıca lightning ucu ile beraber plastik bir yapı kullanılmış ve bu da eski silikon modele göre daha dayanıklı olmasını sağlamış. Ses kalitesi için ise geçen seneki ile aynı düzeyde ancak başarılı olduğu söylenebilir.

3.5mm Jack girişinin kaldırılması ile arka tarafta oluşan boşluğa Taptic Engine konulmuş. Bu bölgede ayrıca Barometre havalandırması da yer alıyor. Alt tarafta yer alan hoparlör ızgarasının ise herhangi bir amacı yok sadece sağ taraftaki stereo hoparlör ile simetriyi sağlaması için konulmuş. Bu ızgaralar üzerinde soldaki en son ve sağdaki en başta yer alan delikler mikrofonu barındırıyor.

iPhone artık IP67 sertifikasına sahip. 1 metreye kadar 30 dakika suya dayanıklı ve tamamen toz geçirmez. 3.5mm Jack girişinin kaldırılması ve telefonun iç yapısında aralık bırakılmaması ile bu dayanıklılık sağlanmış. Apple yine de su sızmalarını garanti kapsamı dışında tutuyor. Telefonun sağlam yapısını sağlayan yapıştırıcılar su geçirmezlik açısından çok önemli. Herhangi bir tamir sebebiyle içinin açılması durumunda bu yapı bozulabilir. Donanımhaber olarak daha önce 'de telefonun tuzlu suya karşı direncini 50 dakika boyunca test etmiştik. iPhone fazla basınca maruz kalmadığı ve sudan hemen sonra tatlı su ile yıkandığı için herhangi bir sorun çıkmamış ve cihazı kullanmaya devam edebilmiştik. Apple ayrıca suya maruz kalınmasından sonraki beş saat telefonun mutlaka şarj edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Lightning girişinin üzerinden kısa devre yaşanmaması için bu süre gerekli. Telefonlarınızın uzun kullanım sonrasında yıpranma payı ile suya direnci zamanla düşebilir bunu da unutmamak da fayda var.

13 Ekim 2016 - 10:19 'de eklendi ve 4127 kez görüntülendi.
Reklam
Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı
Instgram’da canlı yayın dönemi başladı Instgram’da canlı yayın dönemi başladı
WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat
Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha
Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı
Apple yeni lansmanını yarın yapacak Apple yeni lansmanını yarın yapacak
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ