Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

iPhone 7 Plus hakkında her şey

network tasarim reklam

Performans

iPhone 7 Plus gerçekten çok hızlı bir telefon. Hızını ise yeni nesil 64 Bit A10 Fusion işlemcisine borçlu. Big Little ARM mimarisine benzer şekilde Apple'ın kendi özel ARM uyarlaması olan Fusion işlemcide ilk defa 2 çekirdekli bir işlemciden 4 çekirdekli, bir yapıya geçilmiş. Oldukça ince bir yapıda olan bu işlemci, TSMC'nin 16nm FinFET Plus işlemiyle üretiliyor. Yüksek hızdaki çift çekirdekler 2.34Ghz hızında görev yapıyor.

İşlemci üzerindeki 2 adet çekirdek yüksek performanslı işlemcilerden sorumlu ve bir önceki A9 işlemcisinden %40 hızlı, A8'in ise tam iki katı hızında. Diğer 2 çekirdek ise yüksek verimlilik esas alınarak performans çekirdeklerinin 1/5'i oranında çalışıyor ve email okumak gibi performans gerektirmeyen işlemlerin gerçekleşmesini sağlıyor. Apple tarafından dizayn edilen bir performans kontrolcüsü her iki çekirdek arasında ki geçişleri kontrol ederek pil ömrünü en üst düzeyde tutmaya çalışıyor. Oyunlar gibi yüksek işlemci gücü gerektiren durumlarda yüksek performans çekirdekleri devreye girerken, mesajlaşma veya email atma gibi yüksek güç istemeyen durumlarda ise performans çekirdekleri çalışıyor.

iPhone 7 Plus'ın yüksek verimlilik çekirdekleri ise ilginç bir şekilde sisteme kapalı olup herhangi bir benchmark üzerinde görünmüyor. İşin dahada ilginç yanı Geekbench gibi benchmarklar bu çekirdekleri hiç algılamayıp cihazı çift çekirdekli olarak gösteriyor.
Tüm benchmark testlerinde en yakın rakiplerine büyük farklar atan A10 Fusion işlecmcisi yüksek saat hızlarında çalışıyor. A10 işlemcisi yeni nesil Macbook ve Macbook Air'in Intel işlemcileri ile iPad Pro'da yer alan A9X işlemcisinden bile en azından tek çekirdek performansı ile daha hızlı çalışıyor.

4 çekirdek CPU'nun yanında aynı zamanda 6 kümeli yapısıyla grafik işlem birimide iPhone 7 Plus'ın içerisinde yer alıyor. Bu GPU önceki nesil A9 işlemcisine göre yüzde 60 daha performanslı, iki nesil önceki A8'den ise 3 kat daha hızlı çalışıyor. Enerji verimliliği açısından yine GPU'nun bir önceki nesilden %30 daha verimli çalıştığını da söyleyebilirim.
A10 Fusion içerisinde M10 adı verilen hareket algılamaya yönelik yardımcı bir işlemci daha var. M10, ivmeölçer, jiroskop ve pusuladan verilerek çeker Apple'ın sağlık uygulamasına büyük bir güç tüketimi olmadan gönderiyor.


iPhone 7 ve 7 Plus'da 16GB'lık düşük depolama kapasitesi kaldırılarak yerine 32GB NAND depolama seçeneği konmuş. Diğer satılan 2 seçenek ise 128 ve 256GB. NAND flash bellekleri data depolaması için herhangi bir güce ihtiyaç duymuyor
Yeni donanımın avantajlarını kullanan mevcut oyunlardan sadece Lumino City 2.44GB, Transistor 2.18GB, OZ Broken Kingdom 764MB ve CSR Racing 2, 1.45GB yer kaplıyor. 4 oyunun 7GB'a yakın yer kapladığını birde 4K Videoların sadece dakikasının 350MB olduğunu da hesaba katarsak, 32Gb'lık seçeneğinde zamanla 16GB etkisi yaratacağını tahmin edebiliriz. Bol fotoğraf çekip oyun oynayan kişilerin 128Gb seçeneğini tercih etmeleri mantıklı olacaktır.

iPhone 7 ve 7 Plus iki farklı modem seçeneği ile geliyor. Amerika'da Verizon ve Sprint, Japonya ve Çin için üretilen cihazlar Qualcomm'un Cat 12 X12 modemine sahip. Bu modemin Maksimum hızı 650Mbit. Yine Amerika'da AT&T , T-Mobile ve ülkemizde dahil olmak üzere Avrupa'da satılan modeller ise Intel'in daha ucuz olan, Cat 10 XMM7360 modemine sahip. Bu modemin download hızı ise 450Mbit. Ayrıca Intel modemler Sprint ve Verizon ile uyumlu değil yani CDMA networkunu desteklemiyor. Verizon ve Sprint tarafında satılanlar ise hem CDMA hem de GSM destekli

Bu modeller ülkemizde de çalışıyor ancak Apple tarafından en azından haberin yapıldığı tarihe kadar garanti desteği almıyordu. Qualcomm modemleri Intel'den daha hızlı ancak eşitliğin bozulmaması adına 650Mbit'lik hız 450Mbit'e sabitlenmiş. Yani her iki modelin sabit hızları aynı. Zaten 450Mbit'i kim görmüş o da ayrı bir soru. Wifi tarafında yine tüm mevcut protokoller destekleniyor.

13 Ekim 2016 - 10:19 'de eklendi ve 4115 kez görüntülendi.
Reklam
Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı
Instgram’da canlı yayın dönemi başladı Instgram’da canlı yayın dönemi başladı
WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat
Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha
Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı
Apple yeni lansmanını yarın yapacak Apple yeni lansmanını yarın yapacak
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ