Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

Suriyeli muhaliflerden Erdoğan-Putin açıklaması

SMDK Başkanı Abde ‘Erdoğan’ın Rusya ziyaretine olumlu bakıyoruz’ dedi.

Suriyeli muhaliflerden Erdoğan-Putin açıklaması
08 Ağustos 2016 - 19:17 'de eklendi ve 350 kez görüntülendi.
Reklam

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki Rusya ziyaretinin “olumlu” geçmesini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Suriye krizine ilişkin “net siyasi mesajlar” vermesini ümit ettiklerini belirtti.

Abde, İstanbul’da yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Suriye halkının asıl müttefiki olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Darbe girişimi öncesinde ve sonrasında Türkiye’nin kendilerine Suriye halkıyla ilgili resmi tutumun değişmediğini ve muhaliflerle ilgili tutumun da değişmeyeceğini gösterdiğini söyleyen Abde, Türkiye’nin Suriye halkının özgürlük ve onur beklentilerini desteklediğini ifade etti.

Abde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’dan, sivilleri hedef almayı durdurmasını ve halkın karar sahibi olduğu, Esed’in bulunmadığı ve çoğulcu demokratik sivil siyasi sistemin inşa edildiği siyasi sürece yönelmeleri talebinde bulunacağını umduklarını kaydetti.

Geçici Suriye Hükümeti Başbakanı Cevad Ebu Hatab da Halep’teki durumla ilgili üç yolu kapsayan bir planın ortaya konulduğunu belirterek “Bunların ilgili bütün kurumların işbirliğiyle yardım sağlanması, sivil kurumlardaki eksiğin telafi edilmesi ve savaş sırasında yıkıma uğrayan yerlerin tazmin edilmesi” olduğunu ifade etti.

Ebu Hatab, muhalif güçlerin Halep’e yardım ulaştırılması için yol açacaklarını söyledi.

Halep İl Meclis Başkanı Gassan Hammu da Esed rejimi ile müttefiklerinin, Sarakib bölgesinde son 24 saatte 60 hava saldırısı düzenlediğini, hastanelerin ve sivil savunmanın hedef alındığı saldırıların 50 bin kişinin bölgeden göç etmesine yol açtığını kaydetti. Hammu, uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden bu “katliam” karşısında sorumluluk almasını talep etti.

Kaynak adres : http://www.haber7.com/dis-politika/haber/2067294-suriyeli-muhaliflerden-erdogan-putin-aciklamasi

Reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Şu Anda Radyo Fsm'yi Dinliyorsunuz FSM HABER CANLİ network tasarim reklam
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER