Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

Sony, IFA 2016’da yeni ürünlerini tanıttı

Sony, IFA’nın resmi açılışı öncesi, 1 Eylül’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Sony Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai, daha cazip ve farklılaşmış…

Sony, IFA 2016’da yeni ürünlerini tanıttı
04 Eylül 2016 - 18:57 'de eklendi ve 423 kez görüntülendi.
Reklam

Sony, IFA’nın resmi açılışı öncesi, 1 Eylül’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Sony Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai, daha cazip ve farklılaşmış ürünler yaratma taahhüdünün bir örneği olarak, şirketin en son ses ürünü yelpazesini tanıttı.

PlayStation®VR sanal gerçeklik (VR) sistemine de değinen Hirai, Sony’nin Tohum Hızlandırma Programı, Life Space UX, Yapay Zeka (AI) ve robotbilim gibi, tüketici elektroniği içindeki inovasyon fırsatlarını belirlemeye devam ettiği farklı inisiyatifler üzerindeki düşüncelerini de paylaştı. Hirai sözlerine şöyle devam etti:

“Ürünlerimizin hemen yanı başınızda, size en yakın noktada olmasını istiyoruz. Sizin için ifade ettiğimiz anlam, gördüğünüz, duyduğunuz, deneyimlediğiniz ve keyfine vardığınız her şeyin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan geniş bir ürün yelpazesi ile size duygusal değer sunmayı sürdürmemize dayanıyor.”

Hirai’nin ardından, Xperia™ X serisindeki yeni amiral gemisi akıllı telefonu tanıtmak üzere sahneye gelen Sony Mobile Communications Inc. Global Satış & Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hideyuki Furumi ise, yeni iletişim yolları sunan Xperia Akıllı Ürünleri’nde kaydedilen ilerlemeleri ele aldı.

VİTRİNE ÇIKAN ANA ÜRÜNLER VE PROTOTİPLER

Xperia Akıllı Telefonlar ve Xperia Akıllı Ürünler

Sony, Xperia X serisi akıllı telefonlarda iki yeni model duyurdu. Yeni amiral gemisi Xperia XZ ve Xperia X Compact, Sony’nin yeni üçlü görüntü algılama teknolojisi sayesinde gelişmiş kamera deneyimine sahip. Xperia XZ’nin global lansmanı Ekim’de yapılacak; Xperia X Compact ise Eylül ayında piyasaya sürülecek.

Kamera alanında kaydedilen ve her türlü ortamda en kısa anları bile olduğu gibi yakalamaya imkan veren eşsiz bir ilerleme olan üçlü görüntü algılama teknolojisi, şu üç teknolojiyi bir araya getirerek çalışıyor:

*Nesneyi takip ederek bir sonraki hareketini tahmin etmek üzere Prediktif Hibrit AF içeren üstün görüntü sensörü sayesinde, istisnai nesne takibi sağlayan hızlı ve doğru otomatik odaklama (“AF”) özelliğine sahip görüntü algılama.

*Loş ışıkta dahi hızlı ve doğru AF sağlayan Lazer AF sensörü ile mesafe algılama

*Işık ortamı nasıl olursa olsun, renkleri göründüğü şekilde yakalayan RGBC-IR sensörü ile renk algılama

Her iki model, aynı zamanda yakın çekimlerde bile daha pürüzsüz video kaydetmeye imkan veren 5 eksenli görüntü sabitlemeye sahip ilk akıllı telefonlar olarak video çekiminde de dikkat çekici ilerlemeler sergiliyor. Ayrıca, pil kullanım ömrünü artırmak üzere, Qnovo Inc. ile birlikte geliştirilen Adaptif Şarj teknolojisi gibi, nasıl kullanıldığına bağlı olarak, Xperia kullanıcı deneyimi optimize etmek üzere akıllı özelliklere sahip. Xperia XZ, 5.2 inç Full HD bir ekranı ve ele mükemmel şekilde oturmasını sağlayan metal gövdesi ile öne çıkıyor. Xperia X Compact ise, 4.6 inç HD ekrana sahip.

Sony, Kasım ayından itibaren belirli ülkelerde piyasaya sürülecek olan ve yeni bir iletişim şekli getiren kulak içi ve eller serbest Akıllı Ürünü Xperia Ear’ın çıkışını da duyurdu. Sezgisel çalışarak sözlü komutlara cevap veren Xperia Ear, akıllı telefonunuza kablosuz bağlantı yoluyla doğal, gerçek sesli etkileşim ile bilgi iletişimi ve destek sağlıyor. Sony Agent Teknolojisi ve yakınlık sensörü ile donatılan Xperia Ear, kulağa yerleştirildiğinde, günlük program ve kişiye özel diğer güncellemeler gibi faydalı bilgiler sağlayarak, dünyanın tadını çıkartırken bağlı kalmaya da imkan veriyor. Sony aynı zamanda Yahoo Japan ve Nestlé Japan’dan hizmetler ile birleştirilen Xperia Projector ve Xperia Agent’ı da konsept olarak sergileyerek Akıllı Ürünler tarafından sağlanan kullanıcı deneyimlerine kısa bir bakış da sunuyor.

Ses

Sony, yıllar içinde geliştirdiği üstün analog ve dijital teknolojilerin bileşimini temsil eden yeni “Signature Serisi” amiral gemisi yelpazesini de tanıttı. Yüksek Çözünürlüklü Ses özellikli (“Hi-Res”) ürünler serisi, MDR-Z1R stereo kulaklık, iki yeni WM1 serisi Walkman® modeli (NW-WM1Z ve NW-WM1A) ve TA-ZH1ES kulaklık amplifikatöründen oluşuyor. Mümkün olan en iyi sesi yeniden üretmek için en üst düzey malzeme ve yapı arayışını sürdüren Sony, Signature Serisi’nin tasarımında alışılmadık bir yaklaşım benimsedi. Signature Serisi, orkestraların görkemli tınılarından canlı bir konserin coşkun tutkusuna kadar sanatçıların şarkılara kattığı duyguları ve ruhu olduğu gibi aktarıyor. Yeni seri, sesin önünde yepyeni bir dünya açarak kulaklık deneyimini “dinlemekten hissetmeye” taşıyor.

Sony ayrıca, sektör lideri[1] gürültü engelleme yeteneğine sahip olan ve etrafta ne kadar gürültülü olursa olsun, yüksek kaliteli müziğin tadını çıkarmaya imkan veren MDR-1000X gürültü engelleme özellikli Hi-Res kablosuz stereo kulaklığını da tanıttı. Kulaklıkta, aynı zamanda havalimanındaki duyurulardan ayaküstü sohbetlere kadar ortamdaki sesleri, kulaklığı çıkartmak zorunda kalmaksızın, duymanıza imkan veren modlar da bulunuyor.

Bunlara ek olarak, Sony IFA standında diğer birçok yeni ses ürününü de sergileyecek. Bunlar arasında, spor kullanıma yönelik iki farklı Extra Bass kablosuz kulaklık (MDR-XB80BS ve MDR-XBB50BS) ve 3.1 inç dokunmatik ekranı ile gelişmiş kullanım kolaylığı sunan NW-A30 serisi Hi-Res Walkman® da bulunuyor. Sony, tüketicinin sürekli çeşitlenen müzik zevkleri ve dinleme tarzlarıyla ilgili talepleri karşılamak üzere, ses ürünleri yelpazesini genişletmek ve müziği deneyimlemenin yeni yollarını sunmak için çalışıyor.

4K BRAVIA

Yeni BRAVIA 4K HDR TV amiral gemisi yelpazesi olan (daha önceden duyurulan ve 100/75/65 inç modelleri temin edilebilen) Sony’nin Z serisi, yeni geliştirilen 4K görüntü işlemcisi 4K HDR Processor X1™ Extreme’i barındırıyor. Bu, aynı zamanda Sony’nin yoğun, direkt full-array LED yapısı ile daha derin siyahlar ve daha parlak beyazlar yaratarak gerçek dünyayı oturma odasının tam kalbine taşıyan eşsiz Backlight Master Drive™ arkadan aydınlatma teknolojisi ile donatılan ilk seri olma özelliğini de taşıyor.

Sony’nin tanınmış 4K İşlemcisi, X1’e kıyasla yüzde 40 daha güçlü gerçek zamanlı işlem gücü ile, X1 Extreme üç yeni teknolojiyi içinde barındırıyor: standart dinamik aralık (SDR) içerikleri 4K HDR’a yakın kaliteye yükselten nesne tabanlı HDR yeniden düzenleme teknolojisi, kusursuz görüntü için istenmeyen dijital parazitleri ortadan kaldıran çift veri tabanlı işlem ve daha pürüzsüz renk geçişleri yaratan Super Bit Mapping™ 4K HDR. Bu teknolojiler, Backlight Master Drive ile bir araya geldiğinde, birbirinden farklı içeriklerde olağanüstü parlaklık, kontrast ve canlı renge sahip en üst düzey 4K HDR görsel deneyim sağlıyor.

Sony aynı zamanda ilk defa bir Ultra HD Blu-ray™ oynatıcı prototipini de görücüye çıkartacak.

Life Space UX

Sony, halihazırda Japonya ve ABD’de satışı yapılmakta olan Ultra Kısa Atımlı Projektör ve Cam Ses Hoparlörünü bugünden itibaren Birleşik Krallık’ta da piyasaya sürülecek. 10cm küp hacmindeki Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektör, kompakt boyutlarına rağmen bir perdeye, duvara veya hayat vermek istediğiniz diğer herhangi bir yüzeye 80 inçlik bir görüntüyü yansıtabiliyor. Ayrıca, Glass Sound Hoparlör ise oturma odalarının her köşesini sıcak LED ve organik cam ile mümkün hale gelen billur gibi net bir sesle dolduruyor.

Dijital Görüntüleme

Sony’nin yeni FDR-X3000R 4K[3] Aksiyon Kamerası, yeni geliştirilen bir objektif ünitesi sayesinde, yenilikçi Balanced Optical SteadyShot™ görüntü sabitleme teknolojisi ile donatılan ilk Aksiyon Kamerası olma özelliği taşıyor. Bu yetenek, çekilen video görüntülerinin 4K veya yüksek hızlı kayıt modlarında dahi titreşimsiz olmasını sağlıyor. Yeni geniş açılı ZEISS® Tessar objektif, çok daha az objektif bozulması ile daha doğal görüntüler sunuyor. Kamera ile birlikte verilen ve çekim ve açma/kapama ayarlarının tam kontrolünü parmakların ucuna taşıyan Live-View Canlı Uzaktan Kumanda’nın da aralarında bulunduğu aksesuar yelpazesi ile bu Action Cam, çeşitli çekim sahnelerinde tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Sony, aralarında α7R II[4], α7S II4, α63004, RX1R II4 ve G Master™ markalı FE 85mm F1.4 GM telefoto prime lens’in4 de bulunduğu ve her biri 2016 TIPA Ödülleri ve EISA Ödülleri 2016-2017’de ödül kazanan en son dijital görüntüleme ürünlerini de sergileyecek.

Oyun & Ağlar

PlayStation VR (“PS VR”) sanal gerçeklik sistemi, PlayStation®4 (PS4TM) dünyasını daha da genişleterek, tamamen hayata geçirilmiş bir 360 derece sanal dünya ile sarmalanmanıza imkan veriyor. VR baş ünitesini kullanarak, bizzat oyunun içine adım atma deneyimini yaşayabilirsiniz. Başınızın yönelimi ve hareketi, doğru şekilde takip ederek başınızı döndüğünüzde, sanal dünya görüntüsünün de gerçek zamanlı olarak doğal ve sezgisel şekilde hareket edebilmesini sağlıyor. Sony standında, ziyaretçiler aralarında biri VR baş ünitesi, diğer dördünün ise DUALSHOCK®4 Kablosuz Kumandaları ile olmak üzere, beş kişiye kadar gruplar tarafından oynanabilen PS VR oyunu “THE PLAYROOM VR”ın da aralarında bulunduğu, ziyaretçilerin oynayabileceği çeşitli VR içerikleri de deneyimleyebilecekler.

Future Lab Program™

Sony aynı zamanda, geleceğin yaşam biçimlerini kullanıcılarla birlikte yaratmayı planlayan Future Lab Program™ araştırma ve geliştirme girişiminin ikinci konsept prototipi olan “T”yi de sergileyecek. “T”, bilgiye erişimi daha doğal bir deneyim haline getirme fikri etrafına kuruluyor. Masaüstüne veya diğer herhangi bir yüzeye, dokunma girdilerine tepki veren görüntüler yansıtıyor ve bunları interaktif bir ekrana dönüştürüyor. Future Lab Program aynı zamanda ABD’de 1 Eylül 2016’dan itibaren ilk konsept prototipi “N” için erken benimseyen programına katılımcıları kabul etmeye de başlayacak. Detaylı başvuru koşulları için http://www.futurelab.sony.net/N/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sony aynı zamanda, yeni şirket için iş kuluçka inisiyatifi Tohum Hızlandırma Programı’ndaki yenilikçi projelerden çıkan çeşitli ürünleri de sunacak. Bunlar arasında, Aerosense Inc.ortak girişimi tarafından sunulan, ölçüm ve teftişe yönelik otonom insansız hava araçları ve bulut tabanlı veri işleme hizmetleri ile Sony’nin robotbilim ve programlama öğretiminde yepyeni bir yaklaşım benimseyen “KOOV” adlı yeni eğitim kiti de bulunuyor.

function PopUpWindow(URL, W, H) {
window.open(URL, ‘newpage’, ‘toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=0,menubar=0,status=0,resizable=1,width=’ + W + ‘,height=’ + H);
}

function PopUpWindowEncoded(URL) {
var encode = ‘/YorumYaz/’ + ‘e0c13b3e-a8de-4db9-8023-24b21b07ce63/1’;
if (URL != ”)
encode += ‘?mainCommentId=’ + URL;

PopUpWindow(encode, 530, 600);
}

maxL = 1000;
var bName = navigator.appName;
function taLimit(taObj) {
//taObj.value = taObj.value.substring(0, maxL);
if (taObj.value.length == maxL) return false;
return true;
}

function taCount(taObj, Cnt) {
objCnt = createObject(Cnt);
objVal = taObj.value;
if (objVal.length > maxL) objVal = objVal.substring(0, maxL);
if (objCnt) {
if (bName == “Netscape”) {
objCnt.textContent = maxL – objVal.length;
}
else { objCnt.innerText = maxL – objVal.length; }
}
return true;
}
function createObject(objId) {
if (document.getElementById) return document.getElementById(objId);
else if (document.layers) return eval(“document.” + objId);
else if (document.all) return eval(“document.all.” + objId);
else return eval(“document.” + objId);
}
function CustomCommentFunction() {

}

var cookieExists = false;
var isGuestCommentSite = false;

$(function() {
var COOKIE_NAME = ‘.AuthDecr’;
try {
var cookie = $.cookie(COOKIE_NAME);
if (cookie == null) {
SetMembership(false);
SetCharacterCount(false);
}
else {
cookieExists = true;
SetMembership(true);
SetCharacterCount(true);
$(“#divWriteComment”).addClass(“loggedIN”);

var username = cookie.split(‘|’)[0]; // UserName
var avatarUrl = cookie.split(‘|’)[4]; // User Avatar
var innerHtml = “”;
innerHtml += ” + username.replace(/+/g, ‘ ‘) + ”;

if (avatarUrl.indexOf(‘null’) != -1) {
innerHtml += ‘avatar yükle»’;
}

$(“#selfAvatar”)[0].innerHTML = innerHtml;
}

} catch (e) { }
});

function SetCharacterCount(loggedIn){
if(loggedIn)
{
}
else
{
}
$(“#myCounter”).html(maxL.toString()).show();

$(“#userComment”).keyup(function(){
if($(this).val().length > maxL){
$(this).val($(this).val().substr(0, maxL));
}
});
}

function SetMembership(loggedIn) {
isGuestCommentSite = true;
if (loggedIn == true) {
$(“#memberControl”).hide();
}
else {
$(“#memberControl”).show();
ShowNickTextBox();
}
}

function SetMembershipByRadio(obj) {
if (obj.value == “1”) {
$(“#divName”)[0].innerHTML = ”;
PopUpWindowEncoded(”);
}
else {
ShowNickTextBox();
}
}

function ShowNickTextBox(){
$(“#divName”)[0].innerHTML = ”;

var cookieNick = $.cookie(“commentNick”);
if (cookieNick != null) {
$(“#txtUserName”).val(cookieNick);
}
else {
$(“#txtUserName”).val(‘isminiz’);
}

$(“#txtUserName”).focus(function() {
if($(“#txtUserName”).val() == ‘isminiz’)
{
$(“#txtUserName”).val(”);
}
});

$(“#txtUserName”).blur(function() {
if($(“#txtUserName”).val() == ”)
{
$(“#txtUserName”).val(‘isminiz’);
}
});
}

function SendData()
{
var username = ”;
var userId;

if(cookieExists)
{
var cookie = $.cookie(‘.AuthDecr’);
username = cookie.split(‘|’)[0]; // UserName
userId = cookie.split(‘|’)[1];
}
else
{
username = $(“#txtUserName”).val(); // UserName
}

var s = encodeURI($(“#userComment”).val());
var u = username;

var mainCommentId = $(“#hdnMainCommentId”).val();
var data = ‘yorum=’ + s + ‘&userName=’ + u + ‘&userId=’ + userId;
if(mainCommentId != ”)
data += ‘&mainCommentId=’ + mainCommentId;

if (s == ”) {
ShowDialogAndButton(‘Lütfen yorum yazınız’);
}
else if ((u == ” || u == undefined || u == ‘isminiz’) && cookieExists == false && isGuestCommentSite == true){
ShowDialogAndButton(‘Lütfen rumuz yazınız’);
}
else {
$.ajaxSetup({
scriptCharset: “utf-8” ,
contentType: “application/json; charset=utf-8”
});

var commentObj = new Object();
var url = “/commentArticle/” + ‘e0c13b3e-a8de-4db9-8023-24b21b07ce63’;

$.ajax({
data: data,
type: “POST”,
url: url,
timeout: 20000,
contentType: “application/x-www-form-urlencoded;charset=UTF-8”,
dataType: ‘json’,
success: function(data) {
if (data.Success == true) {
$(“#userComment”).val(”);
$(“#myCounter”).html(maxL.toString()).show();
ShowDialog(data.Message);
CustomCommentFunction();
if(mainCommentId != ”)
IptalAnaYorum();
}
else {
ShowDialogAndButton(data.Message);
}
},
error: function() {
alert(“Hata oluştu.”);
}
});
}
}

var showCommentWin = true;
function YorumPuanla(CommentId, puan) {
$.ajaxSetup({
cache: false
});
$.getJSON(unescape(‘/YorumPuanVer/’ + CommentId + ‘/’ + puan), null, function(data) {
if (data.Success) {
$(“#divMessageYes_” + CommentId.toString()).html(data.TotalYesCount);
$(“#divMessageNo_” + CommentId.toString()).html(data.TotalNoCount);
if (showCommentWin) { PopUpWindowEncoded(”); showCommentWin = false; }
}
$(“#divMessage_” + CommentId.toString()).html(data.Message);
});
}

üye olmadan yorum yazmak istiyorum

üyeyim giriş yapmak istiyorum

iptal

kalan karakter 1000

yorumla

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların
kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER
veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kaynak adres : /teknoloji/2016/09/01/sony-ifa-2016da-yeni-urunlerini-tanitti

Reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Şu Anda Radyo Fsm'yi Dinliyorsunuz FSM HABER CANLİ network tasarim reklam
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER