Reklam
Reklam
Fsm Haber
Reklam

iPhone 7 Plus hakkında her şey

network tasarim reklam

Ekran

iPhone 7 Plus 2014 yılında ilk çıkan iPhone 6 Plus ile aynı çözünürlükte, yani 1080 x 1920 Full HD olarak karşımıza çıkıyor. Geçen seneki 6S Plus modelinde de aynı çözünürlük kullanılmıştı. Bu sene ise bazı önemli yenilikler var. HD Retina olarak nitelenen yeni ekran %25 daha parlak.

iPhone 6S Plus'ın 550nitlik değeri iPhone 7 Plus'da 625nit'e yükseltilmiş. Ancak tıpkı Samsung marka telefonlarda olduğu gibi bu maksimum değeri sadece otomatik parlaklık modunda alabiliyorsunuz. Normal modda ise 570nit civarı bir değer alıyorsunuz ki günümüz ekranların da parlak açısından oldukça yeterli bir değer olarak gözüküyor. Yurt dışında yapılan testlerde ise iPhone 7'nin otomatik parlaklık değeri, daha da fazla olarak 702nit değerinde ölçülmüş. Otomatik ayar harici maksimum kullanım ise 602nit olarak yine yurt dışı c incelemesinde yer almış.

iPhone 7 Plus'ın PPI değeri ise 401. iPhone 7'nin 326PPI değerine göre daha yüksek olsa da rakibi Note 7'nin 518PPI değerinin altında kalıyor. Steve Jobs insan gözünün maksimum ortalama 300 PPI değerinin üzerini algılayamayacağını belirtmiş ve bundan sonra çıkan tüm modellerde ki PPI değerleri rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Ancak Jobs'un iddiasının ortalama değerler için geçerli olduğuna ve bu değerlerin haricinde mükemmel görüşe sahip kişilerin daha yüksek PPI değerlerini de görebileceğine dair yoğun tartışmalarda sürmüyor değil.


Rakiplerinin QHD çözünürlüklerine karşısın Full HD ekranda kalmayı tercih eden iPhone aynı zamanda Wide Color Gamut teknolojisi ile karşımıza çıkıyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus DCI-P3 geniş renk skalası ile klasik SRGB renk düzenine göre daha fazla renk üretiyor. Film endüstrisinde standart olarak kullanılan DCI-P3 ile renklerin canlılığı ve doğruluğu artıyor. Parlak, enerjik yeşiller ve canlı kırmızılar Apple'ın bu yeni çalışmasında ortaya çıkıyor. Apple buradaki hamlesi ile bir nevi Amoled ekranlardaki derin ve zengin, parlak renklerin dikkat çekmesi ile oluşan renk yoğunluğunu LCD ekranına getirmek istiyor.

Wide Color Gamut 'un iPhone ekranlarında düzgün bir şekilde çalışabilmesi için aynı zamanda ileri düzeyde bir renk yönetimi gerekiyor. Bu renk yönetiminin geriye dönük olarak da SRGB düzeni ile çalışan uygulamaları da kapsaması gerek. Buradan anlayacağımız ise AppStore üzerindeki uygulamaların güncellenmesi gerektiği. Instagram iPhone lansmanında Wide Color destekli ekranı kullanacak özel güncellemenin yolda olduğunu belirtmişti. Diğer güncellenmelerinde zamanla yapılacağını düşünüyorum. Yine lansmanda tanıtılan ve Wide Color destekleyen Oz Kingdom'u iPhone 7 Plus üzerinde oynadığımız zaman bu teknolojinin ne kadar başarılı olabildiğini de ayrıca görebiliyoruz.

13 Ekim 2016 - 10:19 'de eklendi ve 4130 kez görüntülendi.
Reklam
Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı Twitter yanlışlıkla kendi CEO’sunun hesabını askıya aldı
Instgram’da canlı yayın dönemi başladı Instgram’da canlı yayın dönemi başladı
WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat WhastApp’ta paylaşılan o mesaja dikkat
Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha Samsung’dan, Galaxy Note 7 kullanıcılarına bir kötü haber daha
Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı Whatsapp’a Avrupa Birliği’nden uyarı
Apple yeni lansmanını yarın yapacak Apple yeni lansmanını yarın yapacak
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ